Çin Böreği

03.08.2011, Çarşamba

Çin Böreği

♦ 1 adet soğan

♦ 1 adet havuç

♦ 1 su bardağı kıyılmış taze fasulye

♦ 1 su bardağı kıyılmış lahana

♦ 2 diş dövülmüş sarımsak

♦ 1 adet kıyılmış kırmızı biber

♦ 1 adet kıyılmış yeşil biber

♦ 1-2 adet yufka

♦ 1 kahve fincanı soya sosu

♦ 1 su bardağı galeta unu

♦ 1 adet yumurta

1,5 su bardağı sıvıyağ Tüm sebzeleri ince ince kıyın. 3-4 kaşık sıvıyağ ile sebzeleri hafifçe soteleyin.Soya sosunu ekleyin. Sebzeler suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin.Pişen sebzeleri soğumaya alın. Yufkanın birini tezgaha serin. 12 parçaya ayırın.Sebzeleri yufkaya koyup kalınca sarın. Bir kabta yumurtayı çırpın. Börekleri önce yumurtaya, sonra da galetaya bulayın. Kızgın yağda kızartın. Soya sosuyla sevis yapın.

BİZE ULAŞIN