Kabaklı Yufka Böreği

04.08.2011, Perşembe

MALZEMELER

► 4 Adet Yufka

► 4 Adet Yumurta

► 1.5 Şişe Soda

► 2 Adet Kabak

► Yarım demet maydanoz

► Yarım demet dere otu

► 1 su bardağı sıvı yağ

2 adet kabağın kabuklarını soyup rendeleyin. Rendelenmiş kabakları 2 çorba kaşığı sıvı yağda hafifçe çevirip suyunu çekene kadar pişirin.
Maydanozları ve dereotunu kıyıp kabaklara ilave edin. Yağlanmış fırın tepsisine ilk yufkayı kırıştırarak serin. Üzerine bir miktar yağı dolaştırın.İkinci yufkayı da üzerine yerleştirin.Yine yağ gezdirip,kabaklı içi eşit olarak yayın. Üçüncü ve dördüncü yufkaları da aralarına yağ gezdirip tepsiye koyun.Yufkaları kare kare kesin. Yumurtaların sarısını bir kapta çırpın ve yufkanın üzerine sürün. Sodayı böreğe eşit olarak dağıtın. Yarım saat dinlendirin.Önceden 150 derecede ısttığınız fırında pişiriniz.

BİZE ULAŞIN