Limonlu pilav

11.08.2011, Perşembe

► 1 paket yasmin pirinç
► 1 kahve fincanı zeytinyağı
► 2 yemek kaşığı hardal tohumu
► 1 yemek kaşığı köri
► 2 adet limon suyu ve kabuklarının rendesi
► 1 avuç dolusu taze kişniş yaprağı, doğranmış
► Tuz
► Karabiber
► 1 sürahi su

Hazırlanışı:

Derin bir tencerede 1 sürehi suyu kaynatın. Pirinci kaynayan suda 10 dakika haşlayın. Süzün. Zeytinyağını tavada ısıtın. Hardal tohumlarını ekleyin. Tohumlar patlamaya başlayınca köri tozunu ve limon kabuğu rendesini ekleyin. 1 dakika karşıtırarak pişirin. Haşladığınız pirinci bir kaseye boşaltın. Üzerine, pişirdiğiniz baharatları, limon suyunu ekleyip karıştırın.

**Püf : Tuzu ya da baharatı az ise ekleyebilirsiniz.

BİZE ULAŞIN