Zeytinyağlı Barbunya

15.08.2011, Pazartesi

Malzemeler

►1.5 su bardağı haşlanmış barbunya

►2 domates

►1 yeşil biber

►1 soğan

►2 diş sarımsak

►1 tatlı kaşığı tozşeker

►1 kahve fincanı zeytinyağı

►1 su bardağı su

►Yarım limon suyu

►4-5 dal maydanoz, tuz

Yapılışı

Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Yaşil biberi jülyen doğrayın. Soğanı kıyın, sarımsakları ezin. Maydanozu ince doğrayın. Zeytinyağını tencereye koyun. Soğan ve sarımsağı pembeleştirin. Yeşil biberi ekleyip kavurun. Domatesi ilave edin ve koyulaşıncaya kadar pişirin. Süzdüğünüz barbunyayı domatesli karışıma ekleyin. 3 dakika kapağı kapalı olarak pişirin. Su, limon suyu, tuz ve şekeri ilave edip kapağını kapatın. Barbunyalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ateşten alıp kapağı kapalı olarak dinlenmeye bırakın. Servis tabağına alın. Üzerine maydanoz serpin. Afiyet olsun.

BİZE ULAŞIN