Kabuklu bezelye salatası

17.08.2011, Çarşamba

Malzemeler

200 gr kabuklu bezelye

►1 adet dilimlenmiş kırmızı dolmalık biber

►4 kıvırcık marul yaprağı

►6 yeşil marul yaprağı

►1 bardak kiraz domates

►Yarım demet semizotu

►Parmesan peyniri

►Sarmısaklı kruton

Yapılışı

(Bayat ekmekleri küp küp doğrayın. Bolca sarımsağı kıyın, az yağlı tavada çevirin. Ekmekleri içine atıp, kıtır hale gelene dek kızartın.) Sos için, 2 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı bal 2 yemek kaşığı limon suyu 1 yemek kaşığı krema 1 yemek kaşığı hardal , tuz , karabiber. Domates ve marulu yıkayın. Bezelye, kırmızıbiber, semizotu, marulları ve domatesi bir kapta karıştırın.

Sosun hazırlanışı ve sunumu:

Bütün malzemeleri çırpın. Salatanın üzerine döküp iyice harmanlayın. Üzerine sarmısaklı krutonu ve parmesan koyarak servis edin.

BİZE ULAŞIN