YAZIYI GÖNDER
Adınız, Soyadınız
E-posta Adresiniz
Alıcı E-posta
Mesajınız
www.harpersbazaar.com.tr

Fondü

08.09.2011, Perşembe

Malzemeler:

►1 su bardağı rendelenmiş gravyer peyniri

►2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

►3 diş sarmısak

►Yarım çay bardağı beyaz şarap

►1 yemek kaşığı kiraz likorü

►1 yemek kaşığı mısır unu

►1 çay kaşığı hindistan cevizi

►6 – 7 adet Küp doğranmış Ekmek

Yapılışı:

Toprak ya da cam bir kabın içini ve kenarlarını 1 adet sarmısakla ovun. Geri kalanı ezip, kabın içine koyun.Beyaz şarabı ekleyin.Kaynamadan (fokurdamadan) tahta kaşıkla çevirerek peynirleri ilave edin.Malzeme kaynayama başlayınca içine likör ve mısır ununu ilave edin. Hindistan cevizini öğütücüde öğütüp, karışıma ilave edin. Ocaktan alın. Küp küp doğradığınız ekmekleri, çöp şişler yardımıyla karışıma bulayın. Afiyetle yiyin.

Püf* Servis yaparken, kabın altına küçük mumlardan koyarsanız, soğumadan tatmaya devam edebilirsiniz.

BİZE ULAŞIN