YAZIYI GÖNDER
Adınız, Soyadınız
E-posta Adresiniz
Alıcı E-posta
Mesajınız
www.harpersbazaar.com.tr

Tavuk ve Fasulye Valsi

17.10.2011, Pazartesi

Malzemeler;

Tavuk için:

►2 adet şerit doğranmış derisiz tavuk göğsü 4 adet incecik doğranmış kuru kayısı

►Yarım çay bardağı beyaz şarap

►2 adet doğranmış soğan

►Zeytinyağı

►1 çay kaşığı tarçın

Fasulye için:

►1-2 avuç taze fasulye

►3 adet ince doğranmış soğan

►Zeytinyağı

►1 kaşık sirkesi

►1 çay kaşığı bal

►1 yemek kaşığı soyulmuş badem

►Tuz ve taze karabiber

Yapılışı;

Fırınınızı 190 dereceye ayarlayın. Tavuk hariç, tavuk için kullanacağınız diger malzemeleri mikserde püre haline gelene kadar karıştırın. Tavukları sote edin. Karışımı tavukların üzerine sürün ve fırında 10dakika pişirin. Fasulye için; soğanı, sirke ve balı sote edin. Bademleri ,yağı ve fasulyeleri ilave edip karıştırarak pişirin. Tuz ve karabiber ekleyin. Tavukla birlikte servis edin.

BİZE ULAŞIN