YAZIYI GÖNDER
Adınız, Soyadınız
E-posta Adresiniz
Alıcı E-posta
Mesajınız
www.harpersbazaar.com.tr

Karides pane

05.12.2011, Pazartesi

Malzemeler;

►1 su bardağı kadar un

►1 çay kaşığı tatlı toz biber

►4 büyük yumurta

►4 adet ince kıyılmış yeşil soğan

►1 avuç kıyılmış dereotu

►1 avuç kuru fesleğen

►500 gr karides

►1 çay bardağı ayçiçek yağı

Hazırlanışı;

Büyük bir karıştırma kabına unu ve kırmızı biberi koyup karıştırın. Unun ortasına bir çukur açıp içine çırpılmış yumurtayı koyup karıştırın.1 kahve fincanı suyu ekleyip pürüzsüz bir hamur elde edin. Yeşil soğan, dereoyu,kişniş ve karidesleri de ekleyip tuzunu ve biberini ayarlayın. Karışımın üzerini kapatıp yarım saat dinlendirin.Orta ateşte yağı ısıtın. Hamurdan 2 kaşık alıp yağa dökün. İki tarafını da 2-3 dakika pişirin. Havlu kağıdın üzerine alıp yağını süzün. Limon dilimleri ile servis edin.

BİZE ULAŞIN