YAZIYI GÖNDER
Adınız, Soyadınız
E-posta Adresiniz
Alıcı E-posta
Mesajınız
www.harpersbazaar.com.tr

Karamela armut

12.12.2011, Pazartesi

Malzemeler;

►4 büyük armut

►2 limonun suyu

►3-4 yemek kaşığı bal

►1 yemek kaşığı esmer şeker

►1 tatlı kaşığı tarçın,

►Zencefil ,

►Rende muskat

Yapılışı;

Armutları dibinden ince birer dilim kesin(servis sırasında tabaklara rahatça oturtmak için). Kararmaması için yarım limonla limonla ovun. Şeker hariç, kalan limon suyunu, balı ve baharatları iyice çırpın.Bir fırın tepsisine armutları dizip,karışımı üzerinde gezdirin.Esmer şekeri de armutların üzerine serpin. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında armutlar yumuşayana kadar pişirin. Arada armutların kurumaması için dibindeki sos ile sulandırın. Armutları fırından çıkarıp başka bir kaba alın. Tepsideki sosu ağzı açık olarak ocağın üzerinde kaynatıp karamel kıvamına getirinServis tabaklarına armutları yerleştirin ve üzerine karamela sosu gezdirin. Dondurma ve nane yapraklarıyla süsleyerek servis edin.

BİZE ULAŞIN