YAZIYI GÖNDER
Adınız, Soyadınız
E-posta Adresiniz
Alıcı E-posta
Mesajınız
www.harpersbazaar.com.tr

Ciğer Sarması

13.12.2011, Salı

Malzemeler;

►1 tüm kuzu ciğeri

►1,5 bardak pirinç

►6-7 adet jülyen doğranmış taze soğan

►1 adet kıyılmış kuru soğan

►1 demet kıyılmış taze nane

►Karabiber

►1 tatlı kaşığı biber salça

►1 yemek kaşığı domates salça

► 3 bardak su

►Tuz,

►Sıvı yağ

Hazırlanışı;

Ciğerleri uzun şeritler halinde doğrayın. Bir teflon tavada az yağda kavurun. Servis tabağına alın ve yağını süzdürün. Kuru soğanı sarartın. Salça ekleyip birlikte kavurmaya devam edin. 1,5 bardak pirinci de ekleyin. 3 bardak su, tuz, karabiber, nane ilave edilerek kısık ateşte 10 dakika pişirin.Hazırladığınız içi ciğerlerin içine koyup,rulo sarın.Bir kürdan yardımı ile tutturun. Bir tepsiye dizin.Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Kıyılmış yeşil soğanı ekleyin. 1 bardak su ile,üzerleri kızarana dek fırında pişirin.

BİZE ULAŞIN