YAZIYI GÖNDER
Adınız, Soyadınız
E-posta Adresiniz
Alıcı E-posta
Mesajınız
www.harpersbazaar.com.tr

Nohutlu Pırasalı Ekmek

19.12.2011, Pazartesi

Malzemeler;

►6 su bardağı un

►1 çorba kaşığı sıvıyağ

►2 su bardağı ince doğranmış pırasa

►3 su bardağı haşlanmış nohut

►1.5 çorba kaşığı tuz

►Su

Hazırlanışı;

Nohudu havanda iri dövün. 1 bardak unu, tuz ve su ile yoğurup yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Nohudu ekleyin ve kabarana dek bekleyin. Ayrı bir yerde akışkan bir hamur hazırlayıp nohutlu hamuru ekleyin ve iyice karıştırın. Üzerini nemli bir bezle örtüp sıcak bir yerde 3 saat bekletin. Kalan un, tuz ve su ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığında olana kadar yoğurun. Hamuru yağlanmış tepsiye yayın. Üzerine pırasaları serpin.Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.

BİZE ULAŞIN