YAZIYI GÖNDER
Adınız, Soyadınız
E-posta Adresiniz
Alıcı E-posta
Mesajınız
www.harpersbazaar.com.tr

Patlıcanlı Tavuk

28.12.2011, Çarşamba

Malzemeler;

►4 adet patlıcan

►3 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil

►2 diş sarımsak

►2 yemek kaşığı zeytinyağı

►2 avuç kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü

►2 yemek kaşığı soya sos

►1 çay kaşığı pul biber

Hazırlanışı;

Patlıcanları zebra desenli soyun. İri küpler halinde doğrayıp tuzlu suda yarım saat bekletin. Süzün. Bir tencereyi ateşe koyun. Zeytinyağını ve patlıcanı ekleyin. Patlıcanların hafif kavurun. Tavukları, soya sosu,sarımsağı, zencefil rendesini ve pul biberi ekleyip 1 dakika daha kavurmaya devam edin. Ateşin altını iyice kısın. Yarım bardak su ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Patlıcanlar yumuşayana kadar 10-15 dakika süreyle pişirin.

BİZE ULAŞIN