YAZIYI GÖNDER
Adınız, Soyadınız
E-posta Adresiniz
Alıcı E-posta
Mesajınız
www.harpersbazaar.com.tr

Karidesli Midyeli Levrek

10.01.2012, Salı

Malzemeler;

►4 adet levrek filetosu

►4 adet jumbo karides

►16 adet iç midye

► 8 adet mantar

► 1,5 tatlı kaşığı tereyağı

► Tuz,

► Karabiber

► 1 çay bardağı beyaz şarap

► 2/3 su bardağı balık suyu

►1 tatlı kaşığı un

► 1 yumurta sarısı

► 4 yemek kaşığı krema

Hazırlanışı;

Karidesleri küçük doğrayın. Mantarları dörde bölün. Küçük bir tencereyi yarım yemek kaşığı tereyağı ile yağlayın. İçerisine balıkları, mantarı, iç midye, karides, tuz, karabiber, beyaz şarap ve balık suyunu koyun. 7-8 dakika ağır ateşte kaynatarak pişirin. Tüm malzemeyi süzerek bir kaba aktarın. Un ile tereyağını kavurup balık suyuna ilave edin. 2-3 dakika karıştırarak kaynattıktan sonra krema ve yumurta sarısını da ekleyip çırparak yedirin ve ateşten alın. Balığın üzerinde sosu gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin

BİZE ULAŞIN