YAZIYI GÖNDER
Adınız, Soyadınız
E-posta Adresiniz
Alıcı E-posta
Mesajınız
www.harpersbazaar.com.tr

Portakallı Tavuk Göğsü

18.01.2012, Çarşamba

Malzemeler;

►2 adet tavuk göğüsü

►1 avuç dolusu arpacık soğan

►1 tatlı kaşığı toz şeker

►2 yemek kaşığı su

►2 yemek kaşığı sirke

►Yarım su bardağı tavuk suyu

►1 portakalın suyu

►1 kaşık tereyağı

►2 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi

Hazırlanışı;

Su ve şekeri karamelize ve altın sarısı olana kadar birkaç dakika kaynatın.Ardından sirkeyi, portakal suyunu, soğanları ve tavuk suyunu ekleyin. Sos bir fincan kalana kadar çektirin. Ardından tereyağı ve bir yemek kaşığı portakal kabuğu rendesini ekleyin ve karıştırın. Bir tavada tavuk göğüslerini 10 dakika pişirin. Hazırladığınız sosu tavuk göğüslerinin üzerine dökün ve portalal kabuğu rendeleri ile süsleyip servis edin.

BİZE ULAŞIN