YAZIYI GÖNDER
Adınız, Soyadınız
E-posta Adresiniz
Alıcı E-posta
Mesajınız
www.harpersbazaar.com.tr

Kalabalık pilavı

08.02.2012, Çarşamba

Malzemeler;

►2 çay bardağı zeytinyağı

►1 su bardağı haşlanmış mercimek

►2 su bardağı pirinç

►1 su bardağı bulgur

►1 adet tavuk bulyon

►2 adet domates

►2 adet sivribiber

►½ demet maydanoz

►2 adet pırasa

►1 adet soğan

►1 adet dolmalık biber

►1 çay bardağı arpa şehriye

►Tuz ve karabiber

Hazırlanışı;

Dolmalık biberi, soğanı, pırasayı, domatesi, sivribiberi doğrayın. Maydanozları kıyın. Pilav tenceresine zeytinyağını arpa şehriyeleri kavurun, üstüne soğanları ekleyip kavurmaya devam edin. Bulgur, pirinç, bulyon ve haşlanmış mercimeği, pırasayı, domatesi,dolmalık biberi, sivribiberi ekleyin iyice karıştırın. Tuz serpin ve sıcak suyu koyun. Kapağını kapatın pişirin. Suyunu çektikten sonra karabiber ve maydanozu ekleyip karabiberi serpin. Servis yapın.

BİZE ULAŞIN