[Alt-Text]
YAZIYI GÖNDER
Adınız, Soyadınız
E-posta Adresiniz
Alıcı E-posta
Mesajınız
www.harpersbazaar.com.tr

Tarçınlı incik

15.02.2012, Çarşamba

4 Kişilik

Malzemeler;

►4 adet dana incik

► 7 dal taze soğan

► 2 adet portakal

►2 yemek kaşığı tozşeker

► 1 adet limon

► Zeytinyağı

► Tuz

Marine için;

► 3 adet çubuk tarçın

► 2 adet portakal

► 2 adet limon

► 2 adet havuç

► 3 adet arpacık soğan

► 1 adet kereviz

►1 bardak beyaz şarap

HazırlanışI;

Portakal ve limonların suyunu sıkın. Kabuklarını ayrı bir kaba alın. Soğan, kereviz ve havucu ayıkladıktan sonra küçük parçalara bölün. İçerisine tarçın, limon suyu, portakal suyu, jülyen doğranmış limon ve portakal kabuğu ve birkaç damla şarap ekleyin. Kabın içerisine dana inciği de yerleştirin ve üzerini şarapla kapatın. Eti 1,5 saat kadar dolapta bekleterek marine olmasını sağlayın. Dolaptan çıkardıktan sonra üzerine zeytinyağı gezdirin ve 180 derece fırında 60 dakika boyunca pişirin. Arpacık soğanı ayıklayıp ikiye bölün. Limon suyunu sıkın ve bunları bir tencereye koyun. Limon kabuğu, portakal kabuğu, zeytinyağı, tozşeker ve tuzu da ekleyip harç yoğun oluncaya kadar pişirin. Et piştikten sonra servis tabağına alın ve hazırladığınız sos ile birlikte servis edin.

BİZE ULAŞIN