YAZIYI GÖNDER
Adınız, Soyadınız
E-posta Adresiniz
Alıcı E-posta
Mesajınız
www.harpersbazaar.com.tr

Pazılı krep

20.02.2012, Pazartesi

4-6 kişilik


Malzemeler

Krep için;

►1 su bardağı süt

►1 su bardağı un

►2 yemek kaşığı kestane unu

►2 adet yumurta

►2 yemek kaşığı tereyağı

►Tuz

İç dolgu için;

►1 bağ pazı

►1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

►½ su bardağı lor peyniri

►10-12 dilim dana jambon

►1 adet soğan

►3 yemek kaşığı rendelenmiş eski kaşar peyniri

Havuçlu sos için;

►4 adet havuç

►2 adet defneyaprağı

►1 adet soğan

►1 çay kaşığı toz şeker

►2 su bardağı soda

►1 çay kaşığı tereyağı

►Tuz

Yapılışı

Krep için;

İki çeşit unu karıştırın. Sütü ekleyip karışımı sulandırdıktan sonra yumurtaları ve tuzu ekleyip karışımı karıştırın. Tavada tereyağını eritin. Yağlanmış kızgın tavaya karışımdan 1 kepçe aktarıp her iki tarafını da pişirin, servis tabağına alın.

İç dolgu için;

Pazıyı küçük küçük doğrayın. İnce dilimlenmiş dana jambon, küp küp doğranmış soğan ve zeytinyağı ile birlikte pazıları tavada soteleyin. Tüm peynirleri ilave edin ve karıştırın.
Hazırlamış olduğunuz bu iç dolguyu kreplerin ortasına paylaştırın ve krepleri bohça şeklinde sarın. Krepleri önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 10 dakika pişirin.

Havuçlu sos için;

Tavaya tereyağını alın. Havuçları yuvarlak yuvarlak kesip tavaya koyun. İçerisine soğan ve defneyaprağını da ekleyip 5 dakika pişirin. 500 ml soda ve toz şekeri de ilave ettikten sonra kaynatıp havuçlu sosu mikserden geçirin. Pazılı krep bohçalarını hazırlamış olduğunuz havuçlu sos ile birlikte servis edin.

BİZE ULAŞIN