[Alt-Text]
YAZIYI GÖNDER
Adınız, Soyadınız
E-posta Adresiniz
Alıcı E-posta
Mesajınız
www.harpersbazaar.com.tr

Fındıklı burma

27.02.2012, Pazartesi

4 kişilik

Malzemeler

►8 su bardağı un
►8 yemek kaşığı tereyağı
►1 su bardağı krema
►2 adet yumurta sarısı
►½ su bardağı süt
►1 yemek kaşığı toz maya
İç malzemeler;
►2,5 su bardağı çekilmiş fındık içi
►1,5 su bardağı toz şeker
►1 yemek kaşığı toz kakule

Yapılışı

Fındık, şeker ve kakuleyi karıştırıp bir tabağa alın. Sütü ılıtıp maya ile karıştırın. Unu bir yoğurma kabına alın ve ortasını açın. Yumurta sarısı, taze krema, ılık süt ve tereyağını ekleyip pürüzsüz bir hamur yoğurun. hamurdan cevizden biraz büyük bezeler koparın. Merdaneyle çay bardağı büyüklüğünde yuvarlaklar açın. Açtığınız yuvarlakları avuç içine alın. Hazırladığınız iç malzemeden hamurun içerisine doldurup ay şeklinde kapatın. Kenarlarını burma şekli vererek sıkıca yapıştırın. Yağlı kağıt serili tepsiye hamurları dizin. 160 derecede 10-12 dakika üzerini fazla kızartmadan pişirin. Ilıdıktan sonra servis edin.

BİZE ULAŞIN