[Alt-Text]
YAZIYI GÖNDER
Adınız, Soyadınız
E-posta Adresiniz
Alıcı E-posta
Mesajınız
www.harpersbazaar.com.tr

Fevziye usulü havuç

29.02.2012, Çarşamba

Malzemeler;

►600 g. taze havuç

►3 çorba kaşığı tereyağı

►1 adet küçük soğan

►1 çorba kaşığı toz şeker

►Tuz

►1 kahve kaşığı karabiber

►2 çorba kaşığı limon suyu

►2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz

Yapılışı;

Orta boy bir tencereye yarıya kadar su koyun. Bir kaba iri doğranmış havuçları koyup tencereye oturtun. Üzerine bir kapak kapayıp orta ateşte kaynayan suyun buharı ile havuçları 12-20 dakika, yumuşayıncaya kadar pişirin. Başka bir tencerede, tereyağını hafif ateşte eritin. Yağ kızınca soğanları ekleyip 5-6 dakika, soğanlar yumuşayıncaya kadar kızartın. Şekeri koyun. Devamlı karıştırarak 2-3 dakika, karışım hafif altın sarısı olana kadar pişirmeye devam edin. Tuzu, biberi, limon suyunu, maydanozu ve havuçları ekleyip iyice karıştırın. Tencereyi ateşten alıp havuçları servis tabağına koyarak servis edin.

BİZE ULAŞIN