YAZIYI GÖNDER
Adınız, Soyadınız
E-posta Adresiniz
Alıcı E-posta
Mesajınız
www.harpersbazaar.com.tr

Kanyaklı kremalı pasta

05.03.2012, Pazartesi

Malzemeler;

►250 g.fındık

►5 adet yumurta

►3,5 kahve fincanı şeker

►250 g. krem şanti

►2 yemek kaşığı kanyak

►2 yemek kaşığı pudra şekeri

►50 g. fındık

►1 adet limonun kabuğu rendesi

Hazırlanışı;

Fındıkları un haline gelinceye kadar dövün. Yumurta sarılarını krema haline gelinceye kadar çırpın. Sonra bu karışıma şekeri de ekleyip karıştırın. Limon kabuklarını fındık ununa ekleyin. Yumurta aklarını çırpın. Yumurta sarılarıyla una ekleyin. Bunlardan bir hamur yoğurun. Hamuru yuvarlak kalıba dökün. Üzerini düzleyin ve önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 50 dakika pişirin. Krem şantiyi çırpın, kanyakla pudra şekerine karıştırın. Kremayı kekin üzerine yayın. Fındık kırıkları ile süsleyin. Afiyet olsun.

BİZE ULAŞIN