YAZIYI GÖNDER
Adınız, Soyadınız
E-posta Adresiniz
Alıcı E-posta
Mesajınız
www.harpersbazaar.com.tr

Fevziye’nin pazı sarması

07.03.2012, Çarşamba

Malzemeler;

►2 Demet Pazı

►500 gr orta yağlı kıyma

►2 yemek kaşığı salça

►½ demet maydanoz

►2 kahve fincanı pilavlık bulgur

►2 adet kuru soğan

►3 yemek kaşığı tereyağı

►Yeteri kadar tuz ve karabiber

Hazırlanışı;

Bulguru yıkayıp biraz bekletin. Soğanı ve maydanozu ince kıyın. Büyükçe bir kasede bulgur, kıyma, maydanoz, soğan, salça , tuz, karabiber ve margarini katıp iyice yoğurun. Pazıların saplarını kesip kaynar tuzlu suda bir taşım kaynatıp süzün. Yapraklara yeteri kadar harç koyup sarın. Tencereye dizin. Üzerine bir tabak kapatın. 1,5 su bardağı sıcak su ekleyip önce harlı daha sonra da kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

BİZE ULAŞIN