YAZIYI GÖNDER
Adınız, Soyadınız
E-posta Adresiniz
Alıcı E-posta
Mesajınız
www.harpersbazaar.com.tr

Tarçınlı karanfilli rosto

09.04.2012, Pazartesi

Malzemeler;

►500 gr rostoluk dana eti

►5 adet soğan

►4 adet kırmızı biber

►4 adet karanfil

►1 çay kaşığı tarçın

►1 yemek kaşığı sıvıyağ

►1 su bardağı et suyu

►½ su bardağı beyaz şarap

►Tuz, karabiber

Hazırlanışı;

Tavaya yağı koyun. Rostoyu yerleştirip her yanını iyice kızartın, tavayı ateşten alın. Rostoyu fırın kabına alarak üzerine karanfil, tarçın ve tuz ve karabiber serpin. Kırmızıbiberleri şeritler halinde kesin. Soğanları soyup boylamasına kesin. Kırmızıbiber ve soğanları fırın kabındaki rostonun yanına folyoya sarıp yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında rosto ve sebzeleri 30 dakika pişirin. Rostoyu fırından çıkartıp üzerine et suyu ve şarabı ekleyip 30 dakika daha pişirin. Kabı fırından alıp rostoyu kesme tahtası üzerine çıkarın. Rostoyu çok ince dilimleyip servis tabağına dizin. Yanına da fırın kabında kalan sebzeleri ilave edin. Afiyet olsun.

BİZE ULAŞIN