YAZIYI GÖNDER
Adınız, Soyadınız
E-posta Adresiniz
Alıcı E-posta
Mesajınız
www.harpersbazaar.com.tr

Karidesli kereviz

18.04.2012, Çarşamba

Malzemeler;

►4 adet kereviz

►20-25 adet karides

►2 yemek kaşığı tereyağı

►1 yemek kaşığı zeytinyağı

►1 yemek kaşığı hardal otu

►1 dal maydanoz

►Tuz, karabiber

Hazırlanışı;

Karidesleri kaynayan suda 2 dakika haşlayın. Karidesler haşlandıktan sonra sudan çıkartın ve ayrı bir kaba alın. Tavaya 2 yemek kaşığı tereyağını koyun. Yağ eridikten sonra içerisine 1 yemek kaşığı hardal otunu ve suyu süzülmüş karidesleri ilave edin, tuzunu ekleyin. Karidesleri tereyağlı ve hardal otlu bu karışımın içerisinde 5 dakika boyunca soteleyin. Kerevizleri küp küp doğrayın ve tuzlu suda 10 dakika haşlayın. Kerevizler haşlandıktan sonra sudan çıkartın ve mikserin içerisine koyun. Kerevizler püre haline geldikten sonra içerisine zeytinyağı, maydanoz, tuz ve karabiber ilave edip tekrar mikserden geçirin. Kerevizli karışımı servis tabağına alın. Üzerine tavada sotelediğiniz karidesleri dizin ve servis edin.

BİZE ULAŞIN