YAZIYI GÖNDER
Adınız, Soyadınız
E-posta Adresiniz
Alıcı E-posta
Mesajınız
www.harpersbazaar.com.tr

Fevziye’nin kum midyeli çorbası

25.04.2012, Çarşamba

Malzemeler;

►1 kg midye içi

►1 adet kuru soğan

►Yarım adet kereviz sapı

►1 adet havuç

►1 adet patates

►2 yemek kaşığı tereyağı

►2 yemek kaşığı un

►3,5 su bardağı midye suyu

►1 su bardağı süt

►3 yemek kaşığı krema

►1 adet defne yaprağı

►1 tatlı kaşığı kıyılmış taze kekik

►Tuz

►Karabiber

Hazırlanışı;

Soğan, havuç ve patatesleri küp küp doğrayın. Kereviz sapını ince dilimleyin. Büyük bir tencerede yağı eritin ve soğanları 5 dakika kadar sote edin. Sotelendikten sonra patates, havuç ve kerevizi de ekleyip 5 dakika birlikte sote etmeye devam edin. Daha sonra unu ekleyin ve karıştırarak kavurun. Midye suyunu karıştırarak ekleyip una yedirin. Defneyaprağı ve kekiği ilave edin. Çorba kaynayınca tencerenin kapağını kapatın ve çok kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar kaynatın. Kaynadıktan sonra küçük küçük doğradığınız midyeleri, sütü, tuzu ve karabiberi ekleyin. Sıcak olarak servis edin.

BİZE ULAŞIN