Keyifli Sofralar
Fevziye Sürmeli'den Her güne bir mönü
GÜNCELLEME TARİHİ: 16 Ağustos 2012
Yoğurtlu közlenmiş patlıcan salatası
Fırında köfte ve patates
Ciğerli pilav
Sodalı börek
MAHLUTA ÇORBASI
Malzemeler:
1 su bardağı yeşil mercimek
2 yemek kaşığı pirinç pirinç
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
2 adet yeşil biber
2 adet et yada tavuk bulyon
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 adet küçük havuç
1 adet orta yada küçük boy patates
2,5 litre sıcak su
Kimyon
Mercimeği pirinç ile birlikte yıkayıp, süzün.Soğanı, sarımsağı, biberi, havuç ve patatesi kabaca doğrayın, sıvıyağ ile birlikte tencereye aldığınız soğan, biber ve sarımsağı tuz ekleyerek pembeleşene kadar soteleyin.Havuç ve patatesi ekleyerek biraz daha soteleyin.Yıkayıp süzdüğünüz mercimek ve pirinçleri tencerenin içine alın,karıştırın. Sıcak suyu tencereye koyun ve baharatlar ile birlikte bulyonları ekleyin. Mercimekler ve pirinçleri önce harlı ateşte daha sonra pişene dek kısık ateşte kaynatın.