MODA HABER
Limonlu minik kekler
Fevziye Sürmeli'den lezzetli tarifler...
GÜNCELLEME TARİHİ: 27 Ağustos 2012
Limonlu Minik Kekler
1 yemek kaşığı toz şeker
1 limon kabuğu rendesi
1 bardak un
4 adet bir porsiyonluk fırın kabını yağlayın ve hafifçe toz şeker serpin. Yumurta sarılarını, sütü, limon suyunu, limon kabuğunu iyice karışana kadar çırpın. Unu, şekeri ekleyip hepsi karışana kadar çırpın. Yumurta beyazlarını tuz ile sertleşene kadar çırpın. İki karışımı yavaş ,yavaş birbirine ekleyin. Karışımı küçük kek kalıplarına bölüştürün. Bu kek kalıplarını bir tepsiye yerleştirin ve tepsinin içine kek kalıplarının yarısına kadar su doldurun. Fırında 60 dakika pişirin. Servis yapın.
Malzemeler:
1 yemek kaşığı tereyağı
2/3 bardak pudra şekeri
2 yumurta (sarısı ve beyazı ayrılmış)
1 bardaktan bir parmak eksik süt
Yarım limon suyu
1 tutam tuz
Hazırlanışı:
Fırınınızı önceden 165 derecede ısıtın.