Limonlu minik kekler
MODA HABER

Limonlu minik kekler

Fevziye Sürmeli'den lezzetli tarifler...

GÜNCELLEME TARİHİ: 27 Ağustos 2012

Limonlu Minik Kekler

Malzemeler:

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı toz şeker

2/3 bardak pudra şekeri

2 yumurta (sarısı ve beyazı ayrılmış)

1 bardaktan bir parmak eksik süt

1 limon kabuğu rendesi

Yarım limon suyu

1 bardak un

1 tutam tuz

Hazırlanışı:

Fırınınızı önceden 165 derecede ısıtın.

4 adet bir porsiyonluk fırın kabını yağlayın ve hafifçe toz şeker serpin. Yumurta sarılarını, sütü, limon suyunu, limon kabuğunu iyice karışana kadar çırpın. Unu, şekeri ekleyip hepsi karışana kadar çırpın. Yumurta beyazlarını tuz ile sertleşene kadar çırpın. İki karışımı yavaş ,yavaş birbirine ekleyin. Karışımı küçük kek kalıplarına bölüştürün. Bu kek kalıplarını bir tepsiye yerleştirin ve tepsinin içine kek kalıplarının yarısına kadar su doldurun. Fırında 60 dakika pişirin. Servis yapın.