Tavuk Sarma
MODA HABER

Tavuk Sarma

Bol sebze ve mısır unuyla lezzetlenen bir tavuk yemeği...

GÜNCELLEME TARİHİ: 31 Ağustos 2012

MALZEMELER

1 kg dövülmüş tavuk göğsü

1 çay bardağı mısır unu

2 bardak süt

Rendelenmiş kaşar peyniri

2-3 diş dövülmüş sarmısak

1 yemek kaşığı tereyağı

200 gr ıspanak

10 adet mantar

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı hardal

Kürdan

YAPILIŞI

Tereyağ tavada eritin. Mısır unu eklenerek kavurun. Sütü ekleyin. Muhallebi kıvamına gelince mısır ununa rende kaşar ilave edin. Başka bir tarafta ıspanakları ve mantarı incecik kıyın ve harmanlayın. Tavuk göğüslerinin içerisine önce mısır unlu sosu, sonra da mantarlı ıspanağı koyup rulo yapın. Kürdanla tutturun. Üzerine dövülmüş sarımsak, hardal ve salçayı sulandırıp karıştırıp incecik sürün. (Kalın tabaka sürerseniz yanar.) 180 derece fırında pişirin.