Wok Tavada Bonfileli Fusilli (2 kişilik) (Timur Mercan’ın Mutfağından)
MODA HABER

Wok Tavada Bonfileli Fusilli (2 kişilik) (Timur Mercan’ın Mutfağından)

GÜNCELLEME TARİHİ: 12 Eylül 2012

Malzemeler:
400 gr. Jülyen dilimlenmiş bonfile
1 adet büyük baş gümüş soğan
3 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Yarım Paket (250 gr.) Fusilli (burgu) Makarna
1 adet kırmızı etli biber
1 adet yeşil etli biber
Tereyağı
Zeytinyağı
Balzamik sirke
Soya sos

Makarnayı tam olarak tarifine göre pişirin. Suyundan bir çay bardağı ayırıp süzün. Yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirip dinlendirin.

1 adet soğanı ortadan bölerek 8 parçaya ayırın. Wok tavayı ısıtarak 3 diş sarımsağı tereyağında sürekli karıştırarak kavurun ve soğanları ekleyerek karıştırmaya devam edin. Bir iki çevirdikten sonra balzamik sirke ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Jülyen kesilmiş bonfile dilimlerini ve dilimlediğiniz biberleri tavaya atıp dilediğiniz miktarda tuz karabiber ekleyerek kavurmaya devam edin. Bir iki dakika sonra soya sosu ekleyerek soteleyin. Etler piştikten sonra ayırdığınız makarna suyunu tavaya dökün, üzerine dinlendirdiğiniz makarnayı ekleyerek bir iki dakika orta ateşte çevirin. Güzel bir şarap eşliğindei servise sunun.