Fevziye Usulü Buğday Çorbası
MODA HABER

Fevziye Usulü Buğday Çorbası

Yemek yazarımız Fevziye Sürmeli'den özel bir çorba tarifi...

GÜNCELLEME TARİHİ: 3 Aralık 2012

MALZEMELER

Tavuk suyu ya da su (tencerenizin ebadına göre göz kararı)
1 su bardağı buğday (haşlanmış)
1 adet soğan
1 adet havuç
2 adet domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 paket krema ya da 2 kaşık kaymak
1 adet limonun kabuğu
1 adet limonun suyu
Yarım demet kıyılmış maydanoz
Zeytinyağı
1 çay kaşığı zerdeçal
Tuz
Karabiber
Toz biber

YAPILIŞI

Havuç, domates, soğan ve salçayı az suda haşlayın. Blendır'da krema ile çekip püre yapın. Zeytinyağını da ekleyin. Tencerede kaynayan suya buğdayı ve sebze püresini ekleyin. Baharatları ekleyin. Altını kısıp bir süre pişirin. Altını kapatmadan limon suyunu ekleyin. Limon kabuğu rendesini serpip servis edin.