MODA HABER
Buğdaylı Fevziye Salatası
Yemek yazarımız Fevziye Sürmeli'den sağlıklı bir salata...
GÜNCELLEME TARİHİ: 7 Aralık 2012
MALZEMELER
1 su bardağı haşlanmış buğday
8-10 adet konserve enginar kalbi
Yarım limonun suyu
Yarım portakal suyu
1 tatlı kaşığı mayonez
1 tatlı kaşığı tahin
1 tatlı kaşığı soya sosu
4-5 dal kıyılmış maydanoz
1 adet limon kabuğu rendesi
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
YAPILIŞI
Limon kabuğu rendesi ve maydanozu karıştırın. Bir kasede limon ve portakal suyu, zeytinyağı, mayonez, tahin ve soya sosunu, tuz ve karabiberi karıştırın. Buğdayı da ekleyin. Salatayı servis tabağına alın. Üzerine maydanoz limon kabuğu rendesini serpiştirin. Üzerine enginar kalplerini ekleyerek servis edin.