Hafif Limonlu Kek
MODA HABER

Hafif Limonlu Kek

Yemek yazarımız Fevziye Sürmeli'den çay saatleri için hafif ve lezzetli bir tat...

GÜNCELLEME TARİHİ: 14 Ocak 2013

MALZEMELER

1,5 su bardağı un
1 su bardağı esmer şeker
2 adet yumurta
Yarım su bardağı süt
3 yemek kaşığı tereyağı
1 paket kabartma tozu
1 adet limonun kabuğu
Üzeri için;
1 çay bardağı kuru üzüm
1 adet limonun suyu
Yarım su bardağı esmer şeker

YAPILIŞI

Yumurtaları ve şekeri çırpın, içine yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Süt, limon kabuğu, kabartma tozu ve unu ekleyip karıştırın ve yağlanmış fırın kabına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece 30-40 dk pişirin. Limon suyu ve şekeri çırpın, sıcakken kekin üzerine dökün. Kuru üzümle süsleyin.