Tahinli Cevizli Balık
MODA HABER

Tahinli Cevizli Balık

Yemek yazarımız Fevziye Sürmeli'den farklı bir balık tarifi...

GÜNCELLEME TARİHİ: 29 Ocak 2013

MALZEMELER

2 adet levrek
1 su bardağı dövülmüş ceviz
3 adet ince halka çekilmiş soğan
1 su bardağı tahin
2,5 fincan zeytinyağı
5 diş dövülmüş sarmısak
Yarım bardak limon suyu
1 demet incecik kıyılmış maydanoz
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı tarçın
Tuz, karabiber

YAPILIŞI

Levreklerin üzerini çizin. İçini ve üstünü limonlayıp tuzladıktan sonra 5 dakika bekletin. Levrekleri yağlanmış tepsiye dizip 160-180C'de ayarlanmış fırında 15-20 dakika pişirin. Balıkları derisini ve kılçıklarını ayıklayıp didikleyin. Soğanları zeytinyağında pembeleştirin. Maydanoz ile sarmısağı da ilave edip çevirmeye devam edin. Karışıma limon suyu, tahin, dövülmüş ceviz içi, karabiber, tarçın, yenibahar ve tuz ekleyip karıştırın. Didiklediğimiz balıkları da karışımın içerisine ilave ederek iyice karıştırın. Servise sunun.