Bademli Fevziye Bisküvisi
MODA HABER

Bademli Fevziye Bisküvisi

Yemek yazarımız Fezviye Sürmeli'den çayın yanına lezzetli bir tarif...

GÜNCELLEME TARİHİ: 8 Şubat 2013

MALZEMELER

3 su bardağı un

1 su bardağı toz şeker

4 adet yumurta

½ su bardağı badem

4 yemek kaşığı tereyağı

½ su bardağı su

2 tatlı kaşığı kabartma tozu

1 paket vanilya

YAPILIŞI

Unu ve kabartma tozunu eleyin. Yağı ve 1 su bardağı şekeri mikserle 2 dakika çırpın. 3 yumurtayı teker teker ekleyin. Vanilyayı ilave edin. Yavaş yavaş unlu karışımı ekleyip bademleri karıştırın. Hafif unlanmış bir zeminde hamuru ikiye bölün. Rulo haline getirin. Ruloları yağlı kâğıt serili tepsiye yerleştirin. Üzerlerine çırpılmış yumurtayı sürün ve 3 yemek kaşığı toz şekeri serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35 dk pişirin. Pişince fırın teline alıp 20 dakika soğutun. Her bir ruloyu ekmek bıçağı ile 1 parmak kalınlığında kesin. Tekrar fırın tepsisine yerleştirin. Fırını 150 dereceye getirin. 8 dakika pişirip ters çevirin. 8 dakika daha pişirip fırından çıkarın. Tamamen soğutup servis edin.