Et pilav uyumu
MODA HABER

Et pilav uyumu

Yemek yazarımız Fezviye Sürmeli'den nefis bir tarif...

GÜNCELLEME TARİHİ: 11 Şubat 2013

MALZEMELER

1,5 kg. kuzu kol
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Pilav için;
2,5 su bardağı et suyu
2 su bardağı pirinç
8 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz

YAPILIŞI

Tereyağını tavada eritin. Etleri çevirerek kızarttıktan sonra bir tencereye alın ve 3 bardak sıcak suyu etlerin üzerine dökün. Etler ocakta pişerken yarım saat sonra üzerine tuz ilave edin ve etler pişinceye kadar kaynatmaya devam edin. Pilav için, 2 su bardağı pirinci sıcak su ve tuz ile ıslatın. Pilavın pişeceği tencereye 2,5 su bardağı et suyu ekleyip kaynatın. Kaynayan suya, tuz ve zeytinyağı ilave edin. Suda bekleyen pirinçleri yıkayıp süzün ve kaynayan suya bırakın. Pilav suyunu çektikten sonra tencereyi ocaktan alın. Bir tavada bir yemek kaşığı tereyağını kızdırıp pişmiş olan pilavın üzerine gezdirerek dökün. Pehli etiyle birlikte servis yapın.