Kanşekeri Tatlısı
MODA HABER

Kanşekeri Tatlısı

Yemek yazarımız Fevziye Sürmeli'den kolay ve lezzetli bir tatlı tarifi...

GÜNCELLEME TARİHİ: 14 Şubat 2013

MALZEMELER

1,5 çay bardağı un
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Üzeri İçin;
4-5 yemek kaşığı bal

YAPILIŞI

Sıvıyağı orta boy bir tavada hafifçe kızdırın. Unu yavaş yavaş ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırarak kavurmaya başlayın. Unu orta ısılı ateşte karıştırmaya devam ederek en az 5 dakika kadar kavurun.
Ocağın altını kısın. Yumurtaları ve tuzu küçük bir kâseye aktarıp köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Çırpılmış yumurtayı yavaş yavaş hafif kahverengi olan una ekleyip karıştırmaya devam edin. Yaklaşık 2 dakika sonra yumurtalar katılaşınca tatlıyı ocaktan alın. Henüz sıcak haldeyken üzerine bal gezdirip servis edin.