MODA HABER
Fırında Sebzeli Pilav
Yemek yazarımız Fevziye Sürmeli'den etlerin yanına nefis bir pilav tarifi...
GÜNCELLEME TARİHİ: 1 Mart 2013
MALZEMELER
1 adet soğan (iyice çentilmiş)
2 yumurta
Bir avuç dereotu (ince kıyım)
1 bardak bezelye
1 su bardağı rende kaşar peyniri
1 su bardağı süt
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 çay kaşığı zencefil
Muskat rendesi
Karabiber
2 bardak pirinç
2 bardak su
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
YAPILIŞI
Pirinci yıkayın. 2 bardak su, tuz ve tereyağı ile kavurmadan pişirin. Yumurtaları çırpın. Diğer tüm malzemeyi karıştırın. Ocaktan aldığınız pilavı da karışıma ekleyip karıştırın. Fırın kabına karışımı dökün. 175 derece de yaklaşık 30 dakika pişirin. Sıcak olarak garnitür ile servis edin.