Fevziye'nin Yer Elması
Yemek yazarımız Fevziye Sürmeli'den sağlıklı ve lezzetli bir tarif...
GÜNCELLEME TARİHİ: 11 Mart 2013
MALZEMELER
1 kg. yerelması
1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan
1 adet doğranmış havuç
1 adet ekşi yeşil elma
2 diş dövülmüş sarmısak
6 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım greyfurt suyu
1 tutam toz şeker
Tuz
Yarım bardak su
1 avuç kıyılmış dereotu
YAPILIŞI
Bir kapta limonlu su hazırlayın. Yerelmalarını soyup iri küp doğrayıp, yeşil elmaları ise soymadan küp doğrayıp bu suya atın. Tencereye zeytinyağını koyup kızdırın. Soğan, sarımsağı ekleyip sarartın. Sonra havuçları atın, kavurun. Yer elmalarını tencereye ilave edin, karıştırın. Greyfurt suyu, şeker, tuz ve suyu ilave edin. Tencerenin ağzını kapatın kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Altını kapatın. Küp doğradığınız yeşil elmayı içine ilave edin. Ağzı kapalı olarak soğumaya bırakın. Üzerine kıyılmış dereotu ekleyin.