Biberli Ekmek (Dürdane Teyzemin Biberli Ekmeği)

12.03.2013, Salı

Yemek yazarımız Fevziye Sürmeli'den pratik ama çok lezzetli bir ekmek tarifi...

MALZEMELER

4 adet ekmek hamuru
5 adet incecik yemeklik doğranmış soğan
2 yemek kaşığı biber salçası
1,5 su bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı pul biber
1 tutam tuz
3 yemek kaşığı susam

YAPILIŞI

Ekmek hamurlarının hepsini birleşitirip yoğurun. Susam hariç diğer malzemeyi iyice karıştırın. Hamuru yağladığınız fırın tepsisine serin. Biberli harcı üzerine sürün. En üstüne susamı yayın. Yarım saat dinlendirin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin. Afiyet olsun. Ellerine sağlık Dürdane Arıcıoğlu...

BİZE ULAŞIN