MODA HABER
Kabak Salata
Yemek yazarımız Fevziye Sürmeli'den sağlıklı ve lezzetli bir salata tarifi...
GÜNCELLEME TARİHİ: 14 Mart 2013
MALZEMELER
4 adet para para doğranmış kabak
1 su bardağı keçi peyniri
1 avuç tuzsuz badem
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 avuç kuru üzüm
2 adet kırmızı köz biber
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
1 çay kaşığı tereyağı
Yaprak nane
YAPILIŞI
Kırmızı biberleri doğrayın.1 yemek kaşığı zeytinyağında soteleyin. Badem ve fıstıkları ekleyip kavurun.Kuru üzümü ekleyin. Kabakları zeytinyağı koyupile pişirin. Kabakları bir tabağa aktarıp tuz ve karabiberle tatlandırın. Peyniri üzerine serpin. Fıstıklı karışımı serpiştirin.Nane ile servis edin.