MODA HABER
Mantarlı Köfte
Yemek yazarımız Fezviye Sürmeli'den mantarla harmanlanmış, nefis bir köfte tarifi...
GÜNCELLEME TARİHİ: 15 Mart 2013
MALZEMELER
750 gr. kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
4 yemek kaşığı galeta unu
1 yumurta
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatl kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı tuz
İç için:
1 su bardağı doğranmış mantar
1 soğan
3 dal taze kekik
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
YAPILIŞI
Geniş bir kapta köfteyi yoğurun. Buzdolabında dinlendirin. Tavada yarım yemek kaşığı tereyağını eritin. Soğanları kavurun. Mantarları ekleyin. Tuz, karabiber ve taze kekiği koyup suyu çekene kadar pişirin. Altını kapatın. Köfteyi bir parmak kalınlığında dikdörtgen açın. Mantarlı içi kıymanın üzerine yayın. Rulo şeklinde sarın. Folyoya sarın.200 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Sonra folyoyu açın 10 dakika daha pişirin. Dilim dilim kesip servise sunun.