Etli Kestane Dansı
Yemek yazarımız Fevziye Sürmeli'den dana incikle yapılmış iddialı bir tat...
GÜNCELLEME TARİHİ: 19 Mart 2013
MALZEMELER
1 kg. küp doğranmış dana incik,
2 adet halka doğranmış soğan
300 gr. haşlanmış kestane
2 dilim bayat ekmek içi
1 kahve fincanı soya sosu
1 yemek kaşığı hardal
2 diş dövülmüş sarmısak
2 su bardağı et suyu ya da bulyon
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
YAPILIŞI
Soğanı ve sarımsağı tereyağında renklendirin. Etleri ekleyin ve pişirin. Tuz, karabiber, et suyunu ekleyin. Kaynayınca kısık ateşte yaklaşık 1,5 saat kapalı kapakla etler lokum kıvamına gelene suyu azalana dek pişirin. Suyu azalmış fakat et pişmemişse et suyu ekleyebilirsiniz. Tencereden 1 kepçe et suyu alın. 1 yemek kaşığı hardal ve soya sosunu çırpın. Ete ekleyin. Haşlanmış kestaneleri de ekleyip 10 dakika daha pişirin. Eti dinlendirdikten sonra servis edin.