MODA HABER
Beyaz şaraplı dövme pilavı
Yemek yazarımız Fevziye Sürmeli'den gurme bir tat...
GÜNCELLEME TARİHİ: 28 Mart 2013
MALZEMELER
2 su bardağı dövme (geceden suda ıslatılmış)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 su bardağı parmesan ya da rende kaşar peyniri
2 adet tavuk bulyon ya da 4 bardak tavuk suyu
1 su bardağı beyaz şarap
Karabiber
Tuz
YAPILIŞI
Geceden ısladığınız dövmeyi yıkayın, üzerini kapatacak kadar tavuk suyunda ya da bulyonlu suda iyice kaynatın. Suyunu süzmeden çektirin. Tereyağını ve zeytinyağını ekleyin. Tuzunu ekleyin. Kaşık yardımıyla çevirin. Yağlar da iyice çektiğinde 1 su bardağı şarabı ekleyin. Ocağın altını açın. Alkolü uçacaktır. En son kaşar peynirini de ekleyip karıştırın. Altını kapatın. Karabiber ekleyin. Nane ya da fesleğen yaprağı ile süsleyin. Afiyet olsun.