Adana’lı ekşili nohutlu tavuklu kabak
MODA HABER

Adana’lı ekşili nohutlu tavuklu kabak

GÜNCELLEME TARİHİ: 4 Nisan 2013

5 Adet kabak
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağ
2 tatlı kaşığı domates salçası
4-5 diş dövülmüş sarmısak
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım kg. küp doğranmış tavuk göğsü
2 yemek kaşığı nar ekşisi veya 1,5 adet limon suyu
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 su bardağı su
Tuz,
Pulbiber,
1 tatlı kaşığı kurunane

YAPILIŞI
Tavuk göğüslerini önceden haşlayın.Tencereye zeytin yağı koyun.Yemeklik doğradığımız soğanı ekleyin. Çevirip pembeleştirin. Tavuğu da ekleyip karıştırmaya devam edin. Kabakları yarım ay şeklinde doğrayıp ekleyin. Haşlanmış nohut, tuz, pulbiber, şeker, sarımsak ve sulandırdığımız biber salçası ve domates salçasını da ekleyin.Yemeği altını kısarak pişirin.Kabaklar çok yumuşamadan altını kapatın. İsteğe göre 1 yemek kaşı nar ekşisi veya 1 limon suyuna kuru naneyi karıştırıp yemeğin üzerine dökün. Afiyet olsun.