Balkabaklı cheesecake
MODA HABER

Balkabaklı cheesecake

GÜNCELLEME TARİHİ: 4 Nisan 2013

Hamur için
• 1 paket bisküvi
• 125 gr. tereyağı
• 1 su bardağı fındık (un gibi olmalı)

ÜZERİ İÇİN

400 gr pişirilmiş balkabağı
2 paket labne peynir
Yarım su bardağı krema
2 yumurta
10 çorba kaşığı şeker
2 çorba kaşığı nişasta
1 çay kaşığı tarçın
Kremasi icin;
1 paket labne peyniri
1 su bardagi yoğurt
2 adet yumurta
1 su bardagi pudra şekeri
1 paket vanilya

Balkabaklarını el blenderıyla püre haline getirin. İçine sırayla labneleri, kremayı, nişasta, ve şekeri ilave edip karıştırmaya devam edin. Sonra teker teker yumurtaları ilave edin ve iyice karıştırın. Bu karışımı bir kaba alın.Tencerede kaynattığınız suyun üzerinde benmari usulü 5 dakika karıştırarak pişirin.Buzdolabında dinlendirin.

Hamur için: Bisküviyi elinizde ufalayıp, derin bir kaba alın. Üzerine eritilmiş tereyağını gezdirin ve un haline getirilmiş fındıkları ekleyip iyice yoğurun. Hamuru elinizle bastırarak, kelepçeli kek kalıbının tabanına yayın. 1 saat derin dondurucuda dinlendirin.

Kremayı hazırlamaya başlayın. Önce peynir ve yoğurdu birlikte çırpın. Sonra şekeri ekleyerek pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpın. Karışıma yumurtaları tek tek ekleyin ve çırpmaya devam edin. Akışkan bir krema elde edin. Buzdolabinda beklettiginiz tabanin uzerine hazirladiginiz kremayi dokün ve önceden ısıtılmış 180 derecede yarim saat kadar pisirin ve soğumaya bırakın. Bal kabağını kek kalıbındaki karışımın üzerine yayın. Bir gece derin dondurucuda dinlendirdikten sonra servis edin.