Zeytinyağlı portakallı enginar
MODA HABER

Zeytinyağlı portakallı enginar

GÜNCELLEME TARİHİ: 4 Nisan 2013

5 adet enginar
Garnitür(patates,havuç bezelye vs.)
1 kahve fincan zeytinyağı
2 portakal suyu
Yarım limon suyu
2 adet küp şeker
Dereotu
1 silme yemek kaşığı un

Enginarları limonla ovun. Derin bir kasenin içerisinde portakal suyunu, limon suyunu unu ekleyip karıştırın. Bir tencereye enginarları dizin. Kaptaki sosa tuz ve şeker ekleyip, enginarların üzerine yavaşça bölüştürün. Tencerenin kapağı kapatıp 10 dk pişirin. Daha sonra garnitür ilave edip 10 dakika daha pişirin. Tenceredeki kalan sosu enginarların üzerne dökün. Soğuduktan sonra dere otu ile süsleyin. Afiyet olsun.