Fevziye’nin tavuklu kolay tartı
MODA HABER

Fevziye’nin tavuklu kolay tartı

GÜNCELLEME TARİHİ: 26 Nisan 2013

TAVUKLU VE PIRASALI TART

4 adet tavukgöğsü
4 adet milföy hamuru
1 adet pırasa
1 su bardağı bezelye
1 su bardağı tavuk suyu
1 kutu krema
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı

Tereyağını bir tavada eritin ve ince doğradığnız pırasaları kavurun. Tavukları küp doğrayıp pırasaya ekleyip pişirin. Unu ekleyin. Tavuk suyunu da ekleyip kıvam alana kadar pişirmeye devam edin. Kremayı ekleyin. Bezelyeyi, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Karışımı sufle kaplarına pay edin. Üzerlerine birer adet milföy kapatın. Kenar kısımlarından bir parça bırakarak kesin ve kıvırın. Üzerine yumurta sürüp önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20dk pişirin.