1 paket baklava yufkası
2 adet incecik doğranmış kuru soğan
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
3 adet doğranmış yeşil soğan
6-7 dal ince doğranmış dereotu
6-7 dal ince doğranmış nane
Sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
2 adet incecik doğranmış kuru soğan
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
3 adet doğranmış yeşil soğan
6-7 dal ince doğranmış dereotu
6-7 dal ince doğranmış nane
Sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
Yapılışı
Soğanı kavurun. Yeşil mercimeği ekleyin kavurmaya devam edin. Ocağın altını kapatın. Ilımaya bırakın. Mercimek ılıdıktan sonra diğer malzemeyi de ekleyip karıştırın. Malzemeyi yufkaya muska şeklinde sarın. Baklava yufkası ince olduğundan,az yağlı bir tavada kısık ateşte pembeleşene dek pişirin.Domates sos ya da yoğurt sos ile servis edin.