Fevziye'nin şirin tatlısı
MODA HABER

Fevziye'nin şirin tatlısı

GÜNCELLEME TARİHİ: 16 Mayıs 2013

1 paket baklavalık yufka
500 gr. Bal
Limon suyu
1 tatlı kaşığı toz tarçın
2 su bardağı dövülmüş badem
1 yemek kaşığı ltoz şeker
2 yemek kasığı sıvı yağ
Yapılışı
Bademleri şeker ve tarçınla harmanlayın. Yufkaları uzunlamasına ikiye bölün. Yufkaları hafifçe yağlayın. Arasına bademli karışımdan koyun. Sigara böreğinden ince sarın. Önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Balı bir tencereye koyun kaynatın. Bir iki damla limon suyu ilave edin. Pişen tatlıları balın içine atıp çıkarın ve hemen süzgece koyun. Balını süzdükten sonra tatlıyı kalan bademe bulayın.