Karidesli erişte çorbası
MODA HABER

Karidesli erişte çorbası

GÜNCELLEME TARİHİ: 16 Mayıs 2013

4 Kişilik
Malzemeler
4 bardak su
Yarım paket erişte
Yarım paket dondurulmuş karides
1 avuç incecik doğranmış beyaz lahana
3 adetince doğranmış taze soğan
3 diş dövülmüş sarmısak
1 yemek kaşığı zencefil rendesi
1 çay bardağı soya sosu
1 yemek kaşığı susam yağı yoksa normal sıvıyağ
Tuz
Yapılışı
4 bardak su ile sarmısak, zencefil ve soya sosunu kaynatın. Erişteleri ekleyin 2 dakika pişirin. Ateşin altını kısın. Karidesi ekleyin, pembeleşinceye kadar pişirin. Lahanaları ekleyip karıştırın, iki dakika daha pişirin. Gerektiği kadar tuz ilave edin. Kâselere aldıktan sonra üzerine soğanları ve susam yağını ekleyip, servis yapın.
PÜF*** Erişte çok çabuk yumuşadığından en son da ekleyebilirsiniz.