Kıymalı kek
MODA HABER

Kıymalı kek

GÜNCELLEME TARİHİ: 16 Mayıs 2013

500 gr. kıyma
Yarım paket tel şehriye
5-6 adet küp doğranmış domates
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı kaşar peyniri
1 adet incecik doğranmış soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı galete unu
3 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Yapılışı
1 yemek kaşığı tereyağını tavada eritin. Soğanları ekleyin. Soğanlar pembeleşene dek kavurun. Üzerine kıymayı ekleyin ve yeterince kavurun. Domates ve salçasını, tuzunu karabiberini ekleyip kısık ateşte 20 dakika pişirin. Şehriyeleri bir tencerede çok yumuşatmadan ALDENTE haşlayın. Başka bir kapta kalan tereyağını eritin. Unla kavurun. Sonra çırparak sütü ekleyin. Yağladığınız fırına dayanıklı bir kaba şehriyeleri koyun. Üzerine kıymalı karışımı yayın. Onun üzerine hazırladığımız beyaz sosu koyup kaşarları da ilave edin. Önceden ısıtılmış 180derecelik fırında 10-15 dakika pişirin.